Seite drucken

Očuvanje resursa

.... uz Bramac crijep!

Ušteda CO2 predstavlja jedan od najefikasnijih načina borbe protiv globalnog zagrijavanja a naš crijep daje vrijedan doprinos toj borbi. Za razliku od drugih pokrovnih materijala, prilikom proizvodnje našeg crijepa potrebno je peći samo cement koji uzima 20% udjela.

Manji utrošak energije

Pojedini pokrovni materijali zahtijevaju u procesu proizvodnje intenzivan utrošak energije. Nasuprot njima, Bramac crijep se proizvodi na način koji posebno štedi prirodne resurse. Sve što je nakon oblikovanja potrebno je nekoliko sati sušenja na temperaturi od 60°C. Nakon toga crijep sam tokom skladištenja postaje sve čvršći.

Protiv kiselih kiša

Zahvaljujući veoma niskom utrošku energije u cjelokupnom proizvodnom procesu crijepa, oslobađa se i znatno manja količina sumpornog dioksida i dušičnog oksida. To znači da svaki Bramac krov/crijep pomaže i u zaštiti naših "zelenih pluća".

Manji rizik od sitne prašine

Također je i stupanj rizika od sitne prašine u odnosu na druge raširene pokrovne materijale iznenađujuće pozitivan. A što je koncentracija sitne prašine manja to je i kvaliteta života bolja. 

Prospektni materijali
Bramac Therm izolacija
Koliko košta Vaš krov?
Želite li znati koliko će Vas koštati pokrov? Na pravom ste mjestu! Sa samo nekoliko podataka možemo Vam izračunati okvirne troškove materijala. Naravno, možete i zatražiti besplatnu i neobavezujuću specifikaciju.
Savršeno zaštićen crijep.

Centrala

Bramac pokrovni sistemi d.o.o

Buzinski prilaz 10

10 010 Zagreb

Hrvatska

Tel: +385 (0) 1 65 94 200

Fax: + 385 (0) 1 65 94 233

e-mail: infohr(at)bmigroup.com

Web: bramac.hr

Za Vas smo dostupni telefonom: od ponedjeljka do petka od 8:00- 16:00 h besplatni info telefon: 0800 0401

Upit preko kontaktnog obrasca